Velice se mi líbí motto "inteligentní člověk dokáže rozpoznat v chaosu řád a naopak v řádu chaos"
inteligence je schopnost,dovednost,chytrost...........
Velice se mi líbí motto "inteligentní člověk dokáže rozpoznat v chaosu řád a naopak v řádu chaos"
inteligence je schopnost,dovednost,chytrost...........
Ahoj, Báro: Díky za příspěvek do diskuze a za citát, který jsi s námi sdílela. I tak se ale těším na nějaká zajímavá fakta, která sem patří a o která se s námi po studiu různých zdrojů, podělíš...Díky, Bára
Kniha-Život s vysokou inteligencí
Monika Stehlíková
Vysoká inteligence je v podvědomí lidí automaticky spojována s úspěchem a skvělým životem.... Málokoho napadne, že by to mohlo být i naopak a že spousta nadaných lidí, pokud správně neporozumí své odlišnosti, může prožít nenaplněný život plný utrpení, problémů, nepochopení, odmítání a předstírání.Vysoká inteligence může také znamenat velké pochybování, nedostatek sebedůvěry, vysokou citlivost a zranitelnost, pocit osamělosti a odlišnosti.
Velmi chytří lidé často mívají pocit, jakoby by byly z jiné planety. Tím, že mají odlišný způsob myšlení a prožívání, bývají nesprávně chápáni, což vede k ještě většímu uzavíraní samo do sebe. A přesto i pro ně existují cesty k nalezení vlastních hodnot ke štěstí, seberealizaci a plnohodnotnému životu.Čím dříve je poznají, to nejlépe už v dětském věku, tím méně času v životě promarní.
Knihu začínám číst... asi zrovna nepatřím do skupiny "nadaných lidi" ale zajímá mě to,hlavně se dozvím něco bližšího o daném tématu...
Ahoj, Baru. Za tento příspěvek opravdu moc děkuji. Myslím, že z této roviny téma Inteligence v našem fóru zatím nikdo nepojal. Tebou popsané jevy, které mohou provázet člověka s nadprůměrným a vysokým IQ, jsou velice zajímavé a důležité pro diagnostiku některých sociálních problémů ve skupině. Díky za to...B.
Taky se mi líbí. Nebo moto: Inteligentní člověk nebývá pořádný a pořádný člověk nebývá inteligentní :-)
Ahoj, motto co jsi napsala se mi taky libí.
Líbí se mi i tento citát:
Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!
Albert Einstein