inteligence

inteligence

autor Šárka Cigániková -
Počet odpovědí: 6

V životě můžete dosáhnout čehokoliv, pokud máme odvahu o tom snít, inteligenci vytvořit realistický plán a vůli dotáhnout ten plán do konce. Pouhá inteligence nestačí. Je to ale základ, na kterém musíme stavět.

V odpovědi na Šárka Cigániková

Re: inteligence

autor Barbora Polívková -

Ahoj, Šárko. Díky moc za úvahu. Vnímám jí spíše ale jako obecné tvrzení. Budu moc ráda, když zapátráš v různých materiálech a knížkách a obohatíš nás nějakými konkrétními fakty. Pa, Bára

V odpovědi na Šárka Cigániková

autor Michaela Bayerová -

Nemyslím si, že inteligence je základ. I málo inteligentní člověk může dosáhnout svého cíle a mnohdy inteligentní člověk svého cíle není schopen dosáhnout, i když chce, protože mu brání třeba jeho jiné nedostatky. A navíc si asi inteligentní člověk zvolí vyšší cíle, které se dosahují hůř.

V odpovědi na Michaela Bayerová

autor Lucie Bolehovská -

Myslím si, že nejdůležitějši je emoční inteligence, je pro mne důležitější než IQ.

V odpovědi na Lucie Bolehovská

autor Kateřina Opltová -

Shodou náhod jsem se začetla do knížky Emoční inteligence od Daniela Golemana. Jsem z té knížky docela na větvi a opravdu mě baví. Je jich samozřejmě víc na tohle téma, ale pokud budeš chtít, mrkni na ní, a pak to můžeme prodiskutovat ;)  Chtěla jsem to trošku rozebrat i tady na fóru, ale zatím jsem ve fázi, že jen zareaguji na tvůj příspěvek Luci. 
Musím souhlasit. Potkala jsem spoustu inteligentních lidí, alespoň podle ukazatelů IQ testů. Ale jinak to byla, jak říká moje kamarádka, samá "empatická struhadla." 
Cením si na lidech jiných věcí, než toho, že mají vysoké IQ. Emoční inteligence pro mě znamená mnohem víc.