Emoce - základ života, každodenní součást , je to zvláštní druh zážitků, které navozují ať již příjemné či nepříjemné pocity. Emoce jsou někdy slovy těžce vyjádřitelné. O emocích by se mělo vždy mluvit, ač už jsou to emoce negativní či pozitivní a měly by být vždy v rovnováze.Vyjadřováním emocí poznáváme sebe i druhé. Emoce spousta lidí skrývá nebo je nechce vyjadřovat, protože se bojí , že by byli okolím odsouzeni. Dnešní společnost je postavena na výkonu, vzdělání, proto hodně lidí nenechá nakouknout ostatní do svého nitra, ze strachu o své postavení ve společnosti.
Mýty: Láska je mocná čarodějka. Ty mě rozčiluješ.
Sebehodnocení nám myslím moc nejde, pro hodně lidí je hodně těžké sdílet své emoce s ostatnimi. Je to výborná technika, ale dost těžká. Od dětství jsme byli hodnoceni okolím, rodiče, škola atd. Já sama mám velké problémy s vyjadřováním svých emocí, ale pracuji na tom.
Tento pořad je staršího data, ale mě utkvěl v paměti. Ještě bych se chtěla zmínit o Radkinu Honzákovi, psychiatr má krásné přednášky, kdyby vás tohle téma zajímalo.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10397272551-emoce-a-my/dily/