Ahoj Luci a ostatní,
již na modulu jsem říkala, že je moc dobré, když se o emocích mluví a hlavně, když se dávají emoce najevo. Mluvila jsem zde i o zkušenostech z mateřské školy a o Emušácích? Ale nemyslím si, že naše generace byla o emoce a jejich vyjadřování ochuzena. Narodila jsem se v roce 1968 a nemůžu říct, že by se u nás v rodině emoce neprojevovaly nebo se o nich nemluvilo. Spíše naopak. Byla jsem v rodině vedena k tomu, abych , kdykoliv projevila své emoce a že tím bude můj život snadnější.Že je život s emocemi a komunikací daleko lepší. Ještě si teď vzpomínám (a derou se mi přitom slzy do očí), když jsme s tatím probírali mou situaci v práci a táta mi radil, co a jak. A jeho poslední věta při tomto rozhovoru byla abych nezapomínala být sama sebou, s lidmi vždy komunikovala a i nadále projevovala své emoce. Řekl mi i : ,,Nezapomínej toto učit i své děti, neustále s nimi o všem mluv a ukazuj své i jejich emoce, a probírejte je". To jsem ještě nevěděla, že za tři neděle znedadání umře doma mamce na infarkt. Snažím se to dodržovat a myslím si , že máme s dětmi skvělý vztah a vždy jsme si byly velkou oporou. Měla jsem i asi i dobré učitele, protože jsem vždy mohla projevit své emoce a ostatní děti také. Často jsme to i rozebírali, proč to nastalo, co se děje apod. Myslím si ,že dnes je sice doba otevřenější, rychlejší, ale často se o problémech nebo i jiných věcech hodně mluví a hlavně píše, ale ve skutečnosti je vše jinak. Někdy bych řekla, že je to horší než v minulých letech. Vždyť mladí lidé spolu často ani nekomunikují natož , aby projevovali emoce.