Pozitivní emoce

Pozitivní emoce

autor Lucie Kučová -
Počet odpovědí: 3

Ahojky, při hledání různých informací sem narazila na tento článek o pozitivních emocích a o to zejména o tom jak nás ovlivňují v myšlení. V článku se mluví o pár výzkumech týkajících se porovnávání myšlení a kreativity dvou skupin lidí - ovlivněných pozitivními emocemi a těch kteří jsou ovlivněny negativními emocemi. Nikdy mě nad tím nenapadlo takhle přemýšlet ale má to něco do sebe. Co si o tom myslíte? 

http://www.opsychologii.cz/clanek/310-k-cemu-jsou-dobre-pozitivni-emoce/

V odpovědi na Lucie Kučová

Re: Pozitivní emoce

autor Barbora Sedlářová -

Lucí je pravda že někdy se mluví i o lidech,že jsou negativní nebo pozitivní.... i já sama můžu působit někdy tak a někdy tak,je pravda že to na sobě i cítím, když jsem plná těch "špatných emocích" nemám náladu nic tvořit,dělat,jsem z toho unavená a i zamlklá ... a jakmile jsem emočně pozitivně naladěna, jsem schopna jet celý den na plný plyn... a po náročném dni jít ještě žehlit....

PS:určo se na to večer vrhnu a přečtu tvůj odkaz :-) 

V odpovědi na Lucie Kučová

Re: Pozitivní emoce

autor Barbora Polívková -

Ahoj, Luci. Díky za Tvůj odkaz, který upozorňuje na to, že pozitivní emoce pomáhají člověku v průběhu jeho života, a to poměrně dost. Co se mi taky dále líbilo, že autorka článku vycházela z publikace známého psychologa, se kterým je také dobré se seznámit, pana Fredericsona.