emoceeeee

emoceeeee

autor Barbora Sedlářová -
Počet odpovědí: 5

holky všechny zdravím....

Emoce jsou takové naše programy chování

Naše emoce... hněv, strach,štěstí, smutek, zoufalství, euforie, rozpaky,lítost,odpor, radost atd

V odpovědi na Barbora Sedlářová

Re: emoceeeee

Myslím že pro ženy ty emoce bývají mnohem těžší než pro muže.

Naše hormony a kort v těhotenství nebo při menstruaci jsou mnohonásobně vyšší.... a to se odráží v našich emocích...

V těho jsem dokázala během pěti minut se rozbrečet,ale zároveň se i zasmát,taková emoční labilita -)

právě jsem s mýma dětma zkoukla pohádku V hlavě.... musím vám to sem napsat............

Je to pohádka od Disneyho v hlavní roli malá holčička Raily a příběh se odehrává uvnitř její hlavy.

V halvě v řídícím centru u pultu s tlačítky a velkoplošnou obrazovkou se handrkuje pět emocí, které Raily ovládají

Je to Radost,Hněv,Strach,Znechucení a Smutek.... Jsou to malé barevné postavičky a tak se jmenují a jsou v její mysli ....

Radost jim jakoby velí a snaží se, aby se ostatní emoce nedostaly příliš často ke slovu, a aby Raily měla co nevíce vzpomínek radostných....Pak ale dojde k nehodě a Radost se Smutkem jsou z řídícího centra vysáty kamsi do mozku do dlouhodobé paměti...Raily je tudíž na pospas Hněvu,Strachu a Znechucení.No a Radost a Smutek se ve snaze vrátit se zpět do řídícího centra a dát vše do pořádku vydávají na dlohou trnitou cestu mozkovny dívky a riskují vlastní existenci i totální rozpad Railyny osobnosi........

jsem docela dojata,že myslí i na naše nejmenší a ty vidí co se v hlavě vlastně "děje"

je to moc hezky napsaný a propracovaný,prostě originální.... tak jak je nakládáno s vědomostmi,vzpomínkami nebo i sny,nebo jak dochází k vlastnímu vytváření charakteru,jsou geniálním nápadem, ale zdá se to být pro děti složitý a proto jsem si film užila asi víc než děti...... dojemný,dramatický napínavý a vtipný

doporučuji :-)

autor Lucie Kučová -

Ahoj Báro, pohádku jsem viděla je to podle mě skvělé zpracování toho co se děje jak už v hlavě dětí nebo dospělých a co se potom projevuje navenek ( a po dlouhé době je to pohádka která dává smysl a není to nějaká blbina =). Jak píšeš pro děti je to asi těžší uchopit, ale i tak si myslím že si z toho vezmou docela dost, je tam pěkně ztvárněné to jak se jednotlivé pocity projevují a jak je rozpoznají u ostatních či dospělých. Taky dětem ukazuje různé životní cesty a to že je důležité být pozitivní. 

=)

autor Nicola Bojanovská -

Ahooj , tuto pohádku jsem taky viděla a moc se mi líbí. Jak už jste napsali tak je tam opravdu poukázané jak to v hlavě dětí a v hlavě dospělých je. Jde tam také opravdu vidět jak jsme emocemi ovládáni.

autor Barbora Polívková -

Ahoj, Baru. Díky za příspěvky o emocích...Pohádku jsem tedy neviděla, ale téma a zpracování, jak ho popisuješ, mě zaujalo. Mrknu na to. Pokud je to tak, jak si myslím, tak by to mohlo přiblížit toto téma i dětem - a to je fakt důležité...