holky všechny zdravím....
Emoce jsou takové naše programy chování
Naše emoce... hněv, strach,štěstí, smutek, zoufalství, euforie, rozpaky,lítost,odpor, radost atd
holky všechny zdravím....
Emoce jsou takové naše programy chování
Naše emoce... hněv, strach,štěstí, smutek, zoufalství, euforie, rozpaky,lítost,odpor, radost atd
Myslím že pro ženy ty emoce bývají mnohem těžší než pro muže.
Naše hormony a kort v těhotenství nebo při menstruaci jsou mnohonásobně vyšší.... a to se odráží v našich emocích...
V těho jsem dokázala během pěti minut se rozbrečet,ale zároveň se i zasmát,taková emoční labilita -)
právě jsem s mýma dětma zkoukla pohádku V hlavě.... musím vám to sem napsat............
Je to pohádka od Disneyho v hlavní roli malá holčička Raily a příběh se odehrává uvnitř její hlavy.
V halvě v řídícím centru u pultu s tlačítky a velkoplošnou obrazovkou se handrkuje pět emocí, které Raily ovládají
Je to Radost,Hněv,Strach,Znechucení a Smutek.... Jsou to malé barevné postavičky a tak se jmenují a jsou v její mysli ....
Radost jim jakoby velí a snaží se, aby se ostatní emoce nedostaly příliš často ke slovu, a aby Raily měla co nevíce vzpomínek radostných....Pak ale dojde k nehodě a Radost se Smutkem jsou z řídícího centra vysáty kamsi do mozku do dlouhodobé paměti...Raily je tudíž na pospas Hněvu,Strachu a Znechucení.No a Radost a Smutek se ve snaze vrátit se zpět do řídícího centra a dát vše do pořádku vydávají na dlohou trnitou cestu mozkovny dívky a riskují vlastní existenci i totální rozpad Railyny osobnosi........
jsem docela dojata,že myslí i na naše nejmenší a ty vidí co se v hlavě vlastně "děje"
je to moc hezky napsaný a propracovaný,prostě originální.... tak jak je nakládáno s vědomostmi,vzpomínkami nebo i sny,nebo jak dochází k vlastnímu vytváření charakteru,jsou geniálním nápadem, ale zdá se to být pro děti složitý a proto jsem si film užila asi víc než děti...... dojemný,dramatický napínavý a vtipný
doporučuji :-)
Ahoj Báro, pohádku jsem viděla je to podle mě skvělé zpracování toho co se děje jak už v hlavě dětí nebo dospělých a co se potom projevuje navenek ( a po dlouhé době je to pohádka která dává smysl a není to nějaká blbina =). Jak píšeš pro děti je to asi těžší uchopit, ale i tak si myslím že si z toho vezmou docela dost, je tam pěkně ztvárněné to jak se jednotlivé pocity projevují a jak je rozpoznají u ostatních či dospělých. Taky dětem ukazuje různé životní cesty a to že je důležité být pozitivní.
=)
Ahooj , tuto pohádku jsem taky viděla a moc se mi líbí. Jak už jste napsali tak je tam opravdu poukázané jak to v hlavě dětí a v hlavě dospělých je. Jde tam také opravdu vidět jak jsme emocemi ovládáni.
Ahoj, Baru. Díky za příspěvky o emocích...Pohádku jsem tedy neviděla, ale téma a zpracování, jak ho popisuješ, mě zaujalo. Mrknu na to. Pokud je to tak, jak si myslím, tak by to mohlo přiblížit toto téma i dětem - a to je fakt důležité...