Cílená zpětná vazba

Cílená zpětná vazba

autor Lucie Slezáková -
Počet odpovědí: 4

Držím v ruce tuto doporučenou knihu od Evi Reitmayerové a Věry Broumové a přemýšlím nad otázkou sebehodnocení. Jak je pro nás lehké hodnotit ostatní a těžké vidět objektivně sama sebe...

Myslím si, že mluvit o emocích je důležitá, leč né pro každého lehké věc.

Zároveň si také myslím, že nic se nemá přehánět :).

Emoce jsou naší součástí a řekla by jsem,že některé je dobré se naučit ovládat , ale zároveň s nimy pracovat (např.pomocí tance,umění,sportu etc.) Jiné jsou důležité ukázat, záleží na situaci.

Ohledně emočních mýtů se mi první vybavilo...Muži nepláčou...

Přeji hezký večer všem :)

Lucie

V odpovědi na Lucie Slezáková

Re: Cílená zpětná vazba

autor Michaela Bayerová -

Luci , úplně s tebou souhlasím. Taky si myslím, že je o emocích důležité mluvit. Hlavně s lidmi nám nejbližšími. Oni totiž do nás nevidí a nemohou poznat, proč jednáme, tak jak jednáme a, když s nimi mluvíme o našich emocích,tak nás mohou lépe pochopit a my zase je a navíc jsme si sobě blíže.

Míša

V odpovědi na Michaela Bayerová

autor Lucie Slezáková -

Ahoj Míšo,pravda :)

Jelikož sama občas nevím co chci a jak se vlastně cítím..jak by to mohli vědět ti druzí...což platí i obráceně...občas se domníváme ,že víme co je pro ostatní nejlepší ..co právě cítí (to je přeci jasné) "víme co chtějí"....

Důležité je komunikovat. Být schopný říct co chci..co cítím...stejně tak jako umět naslouchat ostatním.

Lucie

V odpovědi na Lucie Slezáková

autor Barbora Polívková -

Ahoj, Luci. Díky za Tvůj příspěvek. Když jsem ho četla, vzpomněla jsem si, že v současné době vedu Literárně dramatický obor v místní ZUŠ a taky zkouším s Chotěbořskou divadelní společností SCHOD. A když zkoušíme hru, nebo když pracuji s dětmi, hodně pracujeme s tématem EMOCE. Pojmenováváme si je, vyjadřujeme beze slov (tělem), stejně tak slovy, promítají se do hlasu, když mluvíme...Jakákoliv kreativní činnost je spojená s emocemi. To je důležitý aspekt, za jehož zmínění děkuji.