Inteligence

Inteligence

autor Nicola Bojanovská -
Počet odpovědí: 4

Ahoj všichni :-)

Inteligenci lze chápat jako obecnou schopnost.

Jedna z operacionalizovaných definic zní: Inteligence je to, co měří inteligenční testy.“  - TATO DEFINICE SE MI LÍBÍ. pojem inteligence vymezován různě dosud neexistuje obecně uznávaná definice inteligence, lze však říci, že inteligence je způsobilost determinující kognitivní operace, jejichž podstatou je patrně objevování a chápání různých vztahů. V tomto smyslu je inteligence složitá dispozice k myšlení, tj. k řešení problémů.
V odpovědi na Nicola Bojanovská

Re: Inteligence

autor Barbora Polívková -

Ahoj, Nikol. Musím se přiznat, že si Tvůj příspěvek potřebuji tak trochu rozklíčovat...Takže moje otázky: 

a) Inteligence je to, co měří inteligenční testy - toto je definice, která se Ti líbí? Rozvedla bys trochu, proč a co se Ti na té definici líbí? 

b) "Pojem "inteligence" vymezován různě dosud neexistuje" - Tomu nerozumím, můžeš mi to trochu upřesnit? 

c) Jak bys svými slovy opsala definici: Inteligence je způsobilost determinující kognitivní operace, jejichž podstatou je patrně objevování a chápání různých vztahů. Můžeš k této definici uvést nějaký konkrétní příklad? 

Předem díky za odpovědi. Bára

V odpovědi na Barbora Polívková

https://wikisofia.cz/wiki/Inteligence

To je odkaz, kde se mi to líbilo, jak to bylo popsané. Četla jsem si spoustu stránek, ale tady se mi to líbilo nejvíc. 

V odpovědi na Barbora Polívková

https://ona.idnes.cz/jak-pozname-ze-jsme-chytri-dc4-/zdravi.aspx?c=A170522_103205_zdravi_pet

Posílám opravu :-)

Tento článek mě zaujal, že jde prozradit podle zajímavých faktorů jak to může u nás být s nadprůměrnou hranicí inteligence. Jsou zajímavé ty faktory , tj. jestli jsem prvorozená, jestli jsem noční živel nebo co mě hodně zaujalo jak mám na stole nepořádek.

Za sebe můžu říct, že při práci mám na stole nepořádek a o sobě si myslím, že jsem kreativní :-)

Proto mě tento článek zaujal a přečetla jsem si ho až do konce.