Inteligence

Inteligence

autor Aneta Libertová -
Počet odpovědí: 3

Inteligence je obecně chápána jako široká mentální kapacita,nicméně zahrnuje schopnosti jako jsou

usuzovat,řešit problémy,rychle se učit a učit se ze zkušeností.Není myšleno jen učení z knih ale chápat

okolní svět-chápat souvislosti,dávat věcem smysl.

V odpovědi na Aneta Libertová

Re: Inteligence

autor Barbora Polívková -

Ahoj, Aneto. Díky za Tvůj příspěvek. 

Líbí se mi myšlenka, že inteligence zahrnuje i připravenost jedince vnímat okolní svět a chápat souvislosti zde probíhající.

Tvoje úvaha je ale spíš obecná. Možná by bylo fajn jí opřít o nějaký zdroj - ať už knihu, článek, video - cokoliv, co s námi budeš chtít sdílet. Díky za to. 

V odpovědi na Barbora Polívková

Re: Inteligence

autor Aneta Libertová -

Ahoj Baru,

co se týče úvah o inteligenci,ráda bych zmínila mistra OSHA,který je pro mě v mnoha ohledech

velmi inspirující.Právě i téma inteligence s ním mám propojené v souvislosti s jeho učením.

Inteligenci odlišuje od naučeného,netvořivého způsobu myšlení- intelektuality, která je právě dost často

považována za jedinou nebo zásadní  známku Inteligence.

Naproti tomu skutečná inteligence je podle Osha výzvou jak bděle a svobodně reagovat na požadavky okamžiku co nejvhodnějším způsobem.

Ta kniha kde toto OSHO uvádí se jmenuje Inteligence-tvořivá odpověd na přítomnost,kdyby třeba někoho zajímalo.

PA ANETA