Náročné dny

autor Lucie Moravcová -

Zdravím vás všechny po sérii náročných dnů. Doufám, že jste všichni v bezpečí. Držme se, pomáhejme si. Nezapomínejme, že zdraví je nejdůležitější. Vše ostatní se vyřeší. Buďte na sebe i nadále opatrní. 

Lucka

Prezenční setkání 6. 9. a úkoly k modulům 11 a 12 (splnění před prez. setkáním)

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

srpen se chýlí ke konci a blíží se termín prvního prezenčního setkání 6. 9. v Ostravě. 

Pro jistotu přidávám informace o úkolech, které mají být splněny před pátečním prezenčním setkáním:

V případě, že se v pátek nebudete moci dostavit, prosím napište mi zprávu. Kdyby kdokoliv potřeboval poradit, nasměrovat, ..., neváhejte a ozvěte se mi (příp. lektorovi, Milanu Grossovi - kontakty jsou vpravo v Klubovně i v modulu).

Mějte se hezky.

Lucka

Náhradní termíny exkurzí

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

tady jsou náhradní termíny exkurzí pro ty, kteří se nemohli zúčastnit dříve:

23.10.2024

středa

exkurze ZŠ - náhradní termín

Karel Moric -  ZŠ Ludgeřovice

08.11.2024

 pátek

exkurze SŠ - náhradní termín

Patrik Randa – MŠ, ZŠ a SŠ Frýdek - Místek

Další informace budou včas upřesněny.

Připomínám také pro jistotu první podzimní termín prezenčního setkání již 6. 9. 2024.

Přeju vám příjemný zbytek srpna.

Lucie


Léto a podzim se studiem Koordinátor ICT

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

červen se chýlí ke konci a každému z vás přijde během týdne email se shrnutím vašeho postupu plnění úkolů a studia v kurzu. Také v něm naleznete přiložen podzimní harmonogram, který je již nyní k dispozici ke stažení v Důležitých dokumentech ke studiu a v pravém bloku Důležité a na konci této zprávy.

V létě budu k dispozici v omezeném časovém rozsahu (možná nebudu moci ihned reagovat), ale s ohledem na brzký první termín prezenčního setkání již 6. 9. se určitě ozvěte, budete-li potřebovat s něčím v Moodle poradit.

Opět uvádím možnost uložit si záznamy ze stáží a exkurzí v Moodle, abyste měli vše pohromadě, a to v Klubovně v sekci Závěr studia (vlevo).

Přeju vám krásné léto a příjemný zbytek června.

Lucie







Úkoly před pátečním seminářem

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

pro jistotu pro ty, kteří ještě nemají hotovo, přikládám, co by mělo být splněno před pátečním prezenčním setkáním:







V případě, že se v pátek nebudete moci dostavit, prosím napište mi zprávu. Kdyby kdokoliv potřeboval poradit, nasměrovat, ..., neváhejte a ozvěte se mi (příp. lektorovi, Patriku Randovi - kontakty jsou vpravo v Klubovně i v modulu).

Mějte se hezky.

Lucka


Červnová prezenční setkání, úkoly v Moodle, podzimní harmonogram

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

školní rok se chýlí ke konci a všichni jistě máte spoustu práce. Zítra už ale můžeme začít odpočítávat poslední měsíc. Pokusím se stručně shrnout aktuální změny a informace:


Červnová prezenční setkání

V pátek 7. 6. proběhne poslední červnové prezenční setkání v Ostravě (M8 s Patrikem Randou).

Původní poslední červnové setkání (M10), které se mělo konat 14. 6., se přesouvá na září. Pozor, hned na začátek - 6. 9. Došlo u něj také ke změně lektora a potkáte se opět s Milanem Grossem.


Úkoly v Moodle

Úkoly v M8 k prez. setkání 7. 6. mají být opět vypracovány před samotným setkáním. (Termíny by se vám měly zobrazovat také v Kalendáři.) Jestli potřebujete navést, poradit, ozvěte se. 

Úkoly v předchozích modulech, které jste nestihli, odložili na léto nebo možná přehlédli, můžete vypracovat a odevzdat kdykoliv (do konce studia) dodatečně. Ty dlouho po termínu máte pravděpodobně v přehledu plnění úkolů označené jako nesplněné. Ty krátce po termínu by se měly zobrazovat jako neodevzdané. Doplnit samozřejmě můžete všechny a hodnocení následně upravím. (Jen prosím berte na vědomí, že je možné, že vám pro účely konzultace či hodnocení úkolů odevzdaných po termínu nebude k dispozici lektor.)


Podzimní harmonogram a dva termíny závěrečných zkoušek

V rozcestníku vlevo v Důležitých dokumentech ke studiu naleznete od června nově podzimní harmonogram prezenčních setkání a také rozpis s termíny a jmennými seznamy k závěrečným zkouškám.


Přeju vám příjemný víkend a pokud možno klidný červen.

Lucie



Rozpis k závěrečné zkoušce

autor Lucie Moravcová -

Ahoj,

přestože se blíží teprve konec školního roku, přikládám rozpis k závěrečné zkoušce, která některé z vás čeká v prosinci a další v lednu. Naleznete jej také v Důležitých dokumentech ke studiu.

Rozpis k závěrečné zkoušce

Přeju vám příjemný víkend.
Lucka


Úkoly před pátečním seminářem

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

nerada vám kazím krásné slunečné odpoledne nebo příjemný večer zprávou o úkolech. Snad vás to příliš neotráví. Pro jistotu pro ty, kteří ještě nemají hotovo, přikládám, co by mělo být splněno před pátečním prezenčním setkáním:





V případě, že se v pátek nebudete moci dostavit, prosím napište mi zprávu. Kdyby kdokoliv potřeboval poradit, nasměrovat, ..., neváhejte a ozvěte se mi (příp. lektorům - kontakty jsou vpravo v Klubovně i v každém modulu).

Mějte se hezky.

Lucka

Úkoly v následujících modulech před prezenčním setkáním

autor Lucie Moravcová -

Milí účastníci studia,

tuším, že květěn a červen jsou i ve vašich školách hektické měsíce a ve volném čase jistě také máte jiné myšlenky, tak si možná budete chtít práci na úkolech v následujících modulech M9, M8 a M10 rozplánovat dopředu. Všechny jsou zadány s termínem splnění před konáním prezenčního setkání. 

Budete-li potřebovat nasměrovat, konzultaci, upravit termín nebo cokoliv jiného, neváhejte se ozvat.

Přeju vám příjemný víkend.

Lucka

Prezenční setkání 3. 5. 2024 v Ostravě - OPRAVA

autor Lucie Moravcová -

Milí účastníci studia,

omlouvám se za chybnou informaci o tom, že k modulu 11 není přiřazen úkol, který má být splněn před termínem setkání. Opravuji a termín odevzdání úkolu (nahrání úkolu do Moodle) samozřejmě nebude reflektován v hodnocení a informaci o mé chybě předám lektorovi.

pátek 3. 5. se opět setkáte v Ostravě. V modulu 11 v sekci Co musím splnit JE úkol, který má být splněn před samotným setkáním. Kontakt na lektora, Milana Grosse, naleznete v Klubovně a také v modulu M11 v pravém sloupci v oddílu DŮLEŽITÉ.

Děkuji všem, kteří věnovali chvilku vyplnění formuláře k online setkáním s odborníky. Vy, kterým to třeba uniklo, najdete více informací níže. 

Níže naleznete také instrukce k nahrání záznamu z exkurze do Moodle.

Pokud si s čímkoliv nevíte rady, ozvěte se.
Přeju příjemný zbytek týdne.
Lucie

Žádost o zpětnou vazbu - online setkání s odborníky

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

dnes vás oslovuji s žádostí o vyplnění velmi stručného formuláře, prostřednictvím kterého získáme zpětnou vazbu, která nám pomůže s nastavením budoucích kurzů. 

Odpovědi budu předávat k dalšímu zpracování v pondělí 6. 5. 2024. 

Předem děkuji všem, kteří si najdou chviličku.

Mějte se hezky.

Lucka

Páteční exkurze (vč. možnosti obědu) a záznam

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

v pátek vás čeká exkurze, a tak pro jistotu přidávám informaci o tom, kam se záznamem z exkurze. V rozcestníku vlevo v části Závěr studia klikněte na Záznamy z exkurzí a zde dokument nahrajte. Zůstane v bezpečí na místě, kde jej snadno naleznete, až jej budete na konci studia přikládat k závěrečné práci.

Ne všichni nahráli záznam z první exkurze. Pokud si nevíte rady, máte-li k čemukoliv dotazy, ptejte se (pište nebo volejte).



Dnes je taky poslední den, kdy si můžete objednat oběd. Obě menu vypadají velmi lákavě. :-)

Mějte se hezky.

Lucka


Volba oběda na 26. 4. (exkurze)

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

26. 4. je v harmonogramu exkurze a vy máte možnost objednat si na ZŠ Ludgeřovice oběd. V tomto odkazu najdete menu a tabulku pro zápis vaší objednávky. V případě, že máte o oběd zájem, se zapište nejpozději do pondělí 22. dubna.

Kdyby cokoliv, pište nebo volejte.

Mějte se hezky.

Lucka

M7 úkoly a termíny

autor Lucie Moravcová -

Milí účastníci studia,
na email vám měla dorazit oznámení o hodnocení dvou úkolů k modulu 7 v sekci Co musím splnit, jejichž termín pro splnění byl stanoven před samotným setkáním. Děkuji všem, kteří úkoly nahráli a odevzdali. Vy, kteří jste se k nim dosud nedostali nebo se o nich teprve dozvídáte, neváhejte úkoly odevzdat i po termínu. Započítávají se do celkového hodnocení plnění úkolů (viz Klubovna => menu vlevo => Vše, co potřebujete ... => Postup plnění úkolů; vaše fotka vpravo nahoře => Známky). Pokud si s čímkoliv nevíte rady, ozvěte se.
Přeju příjemný studijní pátek a krásný víkend.
Lucie



Prezenční setkání 12. 4. a úkoly ke splnění před setkáním

autor Lucie Moravcová -

Milí účastníci studia,
v pátek 12. 4. se opět setkáte v Ostravě. V modulu 7 v sekci Co musím splnit jsou dva úkoly (viz screenshot níže), které je potřeba splnit (a mít ohodnoceny/označeny jako splněné) před samotným setkáním. Kontakt na lektora naleznete v Klubovně a také v modulu M7 v pravém sloupci v oddílu DŮLEŽITÉ.
Pokud si s čímkoliv nevíte rady, ozvěte se.
Přeju příjemný zbytek týdne.
Lucie





Harmonogram studia - podzim 2024

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

už máme k dispozici harmonogram studia na podzim 2024:


Po posledním červnovém setkání jej uvidíte vpravo v sekci Důležité. Do té doby bude pouze zde.

Přeju vám příjemné velikonoční svátky.

Lucka

M2 Co musím splnit - příspěvek bez jména autora

autor Lucie Moravcová -

Ahoj,

prosím autora příspěvku níže, tj. úkolu v modulu M2, aby se přihlásil ke své práci a nejlépe i aby doplnil jméno k příspěvku v padletu. Děkuji.

Lucka


M6 - prezenční setkání 22. 3. 2024, 8:30-15:30

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

22. 3. 2024 se opět setkáte v Ostravě na prezenčním setkání k modulu M6 Práce v cloudu. 

Dva z vás již nahráli do Moodle Záznam z exkurze. Pro vás ostatní je návod zde:

V rozcestníku vlevo v části Závěr studia klikněte na Záznamy z exkurzí a zde dokument nahrajte. Zůstane v bezpečí na místě, kde jej snadno naleznete, až jej budete na konci studia přikládat k závěrečné práci.

Jestli potřebujete poradit, ozvěte se.

Přeju příjemný víkend.
Lucka

Záznam z exkurze - kam s ním

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

zápasíte-li s otázkou, kam se záznamem z exkurze, zde je odpověď. V rozcestníku vlevo v části Závěr studia klikněte na Záznamy z exkurzí a zde dokument nahrajte. Zůstane v bezpečí na místě, kde jej snadno naleznete, až jej budete na konci studia přikládat k závěrečné práci.


Mějte se hezky.

Lucka

Informace k exkurzi a stáži

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

přidávám i zde informace od garantky studia o exkurzi a stáži. Záznamy z exkurze a stáže a další přílohy naleznete v sekci Důležité dokumenty ke studiu.


From: Veličková Eva
Sent: Saturday, February 24, 2024 10:24 PM
Subject: exkurze - studium KOO ICT

 

Zdravím Vás, kolegyně a kolegové,

v příloze posílám informace a dokumenty k exkurzi i stáži.

Exkurzi na střední škole budeme mít v pátek 1.března 2024 v 9:00 na Střední průmyslové škole strojní, Zengrova 1, Ostrava-Vítkovice.

Potvrzení ze stáže je hromadné za všechny účastníky, takže to zajistím já. Záznam z exkurze si můžete vytisknout a buď zapisovat přímo na místě, nebo si můžete jen dělat poznámky a potom přepsat na počítači.

Záznam nemusí být moc dlouhý a jako podklad můžete využít Informace pro účastníky – Stáž a exkurze – viz příloha.

Pokud nestihnete přijít včas, tak mi zavolejte až přijdete a já Vás vyzvednu na vrátnici.

V případě, že z nějakého důvodu nemůžete přijít, domluvíme náhradní termín, tak aby vyhovoval všem.

Co se týká stáží, tak si můžete domlouvat sami, nesmí to být na Vaší škole. Je možné, že si stáže domluvíte mezi sebou, ale ideální by bylo, aby ve škole fungovat ICT koordinátor, někdo jiný, než kolega ze studií.

Je možné stáž absolvovat ve škole (MŠ, ZŠ a SŠ) u pana Patrika Randy ve Frýdku – Místku. Vedoucí stáže má nárok na odměnu, NPI by s ním uzavřelo dohodu o provedení práce. V tom případě budu potřebovat jméno a email vedoucího stáže, asi i telefonní číslo, abych se s ním domluvila ohledně personálního dotazníku.

Co se týká termínu závěrečných zkoušek, tak v prosinci by mohly být 13. nebo 20. prosince nebo během ledna. Pokud už víte, jestli prosinec nebo leden (hlavně kvůli financování studia ), dejte mi co nejdříve vědět. Na příštím setkání, které bude 22.března, už bych chtěla stanovit 2 závazné termíny (buď oba v prosinci, nebo jeden lednový a jeden prosincový).

V případě dotazů nebo nejasností se ozvěte.

Přeji pěkný zbytek víkendu

    

Ing. Eva Veličková, Ph.D.
Garant studia Koordinátor ŠVP a Koordinátor v oblasti ICT

Blahoslavova 1576/2
702 00 Ostrava

GSM: +420 770 171 674

E-mail: eva.velickova@npi.cz
www.npi.cz

 


Úkoly v modulech M1 a M2

autor Lucie Moravcová -

Milí účastníci studia,

možná si vzpomínáte na technické komplikace v e-learningu v modulech M1 a M2, které vedly k tomu, že u úkolů v těchto modulech byly zrušeny termíny pro jejich splnění. Technické problémy byly velmi rychle po nahlášení vyřešeny a tak jestliže jste splnění těchto úkolů odložili na později, prosím nezapomeňte na ně. V případě, že si nebudete vědět rady, neváhejte kontaktovat paní lektorku obou modulů nebo mě.

Mějte se hezky.

Lucie

Informace k modulu M5

autor Lucie Moravcová -

Milí účastníci studia,
někteří už jste se ponořili do úkolů k modulu M5. To je dobře. Termíny splnění by s vám všem měly zobrazovat také v kalendáři, ale pro jistotu připisuji, že se jedná o úkoly, které mají být vypracovány před samotným prezenčním setkání v pátek 23. 2. 2024. V modulu najdete zadání sekci Co musím splnit (viz screenshot níže).
Pokud si s čímkoliv nevíte rady, ozvěte se.
Přeju příjemný zbytek týdne.
Lucie



Povinný online webinář k M4 16. 2. 2024 od 17-19 h

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

harmonogram teď můžete nalézt v Moodle na mnoha různých místech. Snad vám to usnadní orientaci v kurzu a plánování.

Pro jistotu ještě přidávám informaci, že součástí modulu M4 je povinný webinář (online seminář), který se bude konat v pátek 16. 2. od 17-19 h. V Kalendáři a v infobloku Nadcházející události byste událost již měli vidět. 

Odkaz na připojení k Teams je zde:

Připojte se k Teams:

Microsoft Teams meeting
Join on your computer, mobile app or room device
Click here to join the meeting
Meeting ID: 378 037 549 157
Passcode: HqMMYV

Pro jistotu i přímo link: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_YTcxN2I3ZGUtYjI2MC00NzJiLTg2ZDgtYTYyMWIwYzc0MmQ2%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22f868811e-5360-4aea-a137-890b3485d43a%22%2c%22Oid%22%3a%22903649bc-fbc4-48c3-a7d4-6a27e7168787%22%7d


Najdete jej také v modulu M4, sekci Webinář o AI s Pavlem Hodálem.


Před webinářem se zaregistrujte zde https://chat.openai.com/budete to potřebovat pro praktické aktivity na webináři. Nezapomeňte si předtím také prostudovat sekci Co je to vlastně AI? zde v Moodle v modulu M4.

Neváhejte mě kontaktovat s jakýmikoliv dotazy a nejasnostmi o Moodle či studiu. 

Přeju vám příjemný víkend.

Lucie



Online konzultace k modulům M1 a M2 v pondělí 5. 2. 2024

autor Lucie Moravcová -

Ahoj všichni,

jestliže nemáte nastavený odběr novinek v modulech M1 a M2, možná vám unikla informace o termínu online konzultace k modulům M1 a M2. Ta proběhne v pondělí 5. 2. 2024 v 17 h. Mrkněte do kteréhokoliv z dotčených modulů a vpravo nahoře v Oznámeních zítra najdete informace o způsobu připojení.

Neváhejte mě kontaktovat s jakýmikoliv dotazy a nejasnostmi o Moodle či studiu. 

Přeju vám příjemný zbytek víkendu.

Lucie

Moduly M1, M2 a M3

autor Lucie Moravcová -
Milí účastníci studia,
někteří už jste se ponořili do samostudia v modulech M1 a M2. To je dobře. V obou modulech jsou v sekcích Co musím splnit úkoly. Úkol v M2 je hodnocený (viz screenshot níže).
Dále, v rámci těchto dvou modulů příští týden lektorka nabídne online konzultace. Jakmile budou termíny upřesněny, hned vám je tady zveřejním. 
Pro jistotu níže přidávám screenshot i ze sekce Co musím splnit z modulu M3. Prezenční seminář se uskuteční příští pátek, 9. 2., a úkol má termín dokončení před tímto datem. 
Pokud si s čímkoliv nevíte rady, ozvěte se.
Přeju příjemný zbytek týdne.
Lucie







Nastavení osobního profilu

autor Lucie Moravcová -

Vážení účastníci studia,

úspěšně jste se přihlásili do systému Moodle. Vítejte!

Nyní si prosím vyplňte svůj osobní profil. Forma vyplnění je volná a je na vás, zda nahrajete vlastní fotografii, avatar aj. Možnost úpravy profilu naleznete v pravém horním rohu. Kliknutím na ikonku šipky dolů se rozbalí nabídka => Profil

Vzájemná komunikace bude probíhat především v sekci Klubovna (menu vlevo => Vše, co potřebujete vědět o studiu), a to ve fóru Kavárna pro koordinátory ICT a tutora. Je to místo pro řešení a diskuze o všeobecných tématech týkajících se e-learningového kurzu. Všechna důležitá oznámení o e-learningovém kurzu budou zveřejňována ve fóru Důležitá oznámení od tutora.

Přeji vám příjemný průběh studia a těším se na spolupráci.

Lucie Moravcová

tutor