Suchý

Suchý

autor Lukáš Suchý -
Počet odpovědí: 0
Jako ICT koordinátor bych se nejprve zaměřil na průzkum dostupných technologií vhodných pro žáky s SVP. Prozkoumal bych nabídku softwarových a hardwarových nástrojů, jako jsou čtečky obrazovky, hlasové pomůcky, software, digitální pomůcky a další aplikace určené k podpoře žáků s SVP.
Poté bych provedl testování těchto nástrojů (snahou by bylo si je napřed někde zapůjčit) a vyhodnotil jejich účinnost a přizpůsobitelnost pro naše konkrétní prostředí. Během tohoto procesu bych spolupracoval se speciálním pedagogem, výchovným poradcem apod., abychom identifikovali nejvhodnější řešení pro naše školní prostředí.
Zorganizoval  bych školení pro pedagogy a dotyčné žáky. Pedagogům bych poskytl podrobné školení o tom, jak integrovat tyto technologie do výuky a jak poskytovat žákům se SVP potřebnou podporu. Žáky bych pak naučil efektivně využívat tyto nástroje v jejich každodenním učení.
Jakořto ICT koordinátor bych byl také k dispozici pro poskytování individuální a technické podpory pedagogům a žákům se SVP ohledně jejich otázek a pomohl jim s jakýmikoli technickými problémy, které by mohly vzniknout při používání těchto technologií.
Smyslem využití těchto technologií je vytvoření inkluzivního prostředí ve třídě/škole, kde by se žáci se SVP cítili podporovaní a respektovaní.