Milí a poprvé hodnocení

Milí a poprvé hodnocení

autor Barbora Polívková -
Počet odpovědí: 0

Srdečně Vás zdravím a přicházím a) s informacemi týkajícími se průběhu prvních dvou týdnů naší e-learningové části studia, b) s informací, že byla spuštěna část druhá, která bude otevřena do 10. 12. 2017. Takže prosím o včasné splnění úkolů. 

K hodnocení části předcházející: 

1. Vnímala jsem trochu problém při odlišení pojmů "obecná vlastnost" a souboru vlastností, které nazýváme "charakter". Zkusím toto téma ještě trochu upřesnit: Obecná vlastnost je "jednotlivá vlastnost". Charakter a temperament udává "soubor" vlastností. U temperamentu si pomáháme typologickými pojmy: sangvinik, flegmatik apod. Ale tyto názvy pod sebou skrývají soubory vlastností, např.: sangivinik: společenský, rychle reagující, veselý, nejde do hloubky, spíše jen po povrchu apod. Stejné soubory vlastností musíme uvádět, chceme-li charakterizovat osobnost dle jejích "kvalitativních" vlastností - charakteru, např.: schopný sebereflexe, citlivý vůči ostatním a okolí, snadno navazující vztah s ostatními, apod.

2. Prosím, čtěte dobře zadání úkolů (fór) i pokyny ke studiu (kritéria hodnocení). Po nesprávném pochopení zadání pak vznikají nedorozumění a já pak musím (ač nerada) odečítat zbytečně body. 

3. Diskuze ve fóru. Ještě jednou zde pro všechny uvádím, že čtyři body za fórum dostane ten, kdo a) založí svůj vlastní příspěvek, kam nebude kopírovat neozdrojovanou definici z wikipedie, popř. nějakou svoji jednořádkovou úvahu opřenou o citát známé osobnosti. Vlastní příspěvek (Klidně úvaha) by se měl k tématu vyjádřit, a to tak, že se opře o zdroj (kniha, článek apod.). Další body b) pak dostanete za smysluplnou reakci na příspěvek kolegyně z ročníku. Smysluplností rozumím reakci na obsah příspěvku, rozvedení diskuze, navázání na zdroj citovaný kolegyní, návrh dalšího zdroje (článku) apod. Troufám si tvrdit, že umím posoudit, kdy budete reagovat jen kvůli bodům a kdy skutečně a cíleně rozvedete diskuzi. 

4. Vy, kteří jste a) neodevzdali korespondenční úkol č. 1, popř. nepřispěli do fóra, nebo obojí, prosím ozvěte se mi s uvedením důvodu (proč se tak stalo) a navržením řešení. Ráda bych vás upozornila, že podmínkou pro splnění tohoto kurzu je a) splnění testu, b) splnění podmínek e-kurzu. 

Snad vše. Přeji hodně úspěchů při studiu dalších témat. Krásný den, Bára