Ahoj všichni,
přikládám odpovědi na dotazy, které se sešly od několika z vás, takže se možná tyto informace budou hodit i ostatním:
Přesuny v Moodlu: Nejdůležitejší je modrý domeček vpravo dole. Ten vás vrátí do Rozcestníku. Odtamtud se pak přes menu vlevo dostanete do jednotlivých modulů, k Postupu plnění úkolů, k dokumentům, Důležitým oznámením atd.
Místo, kam se vkládá záznam z exkurze (viz také screen níže): Rozcestník => menu vlevo => úplně dole oddíl Závěr studia => Záznamy z exkurzí. Termín není určen (nejpozději před záv. zkouškou), ale doporučujeme záznamy ukládat zde, protože na konci studia, kdy je potřeba je mít, je všichni budete mít uložené na stejném místě a když se mě zeptáte, navedu vás právě do této části Moodlu.
Docházku zapisuju na základě skenu podpisového archu. Někdy, což se děje například teď, se zápis docházky v Moodle opozdí z důvodu svátku/dovolené/nemocenské atd. Ale nemějte obavy, vše bude doplněno. Konkrétně podklady pro zápis docházky z exkurze bych měla být mít k dispozici zítra.
Úkoly v jednotlivých modulech naleznete vždy v menu vlevo => Co musím splnit. Otevření úkolů je nastaveno v návaznosti na harmonogram. Pokud zadání zatím nevidíte, nejspíš na něm chcete pracovat příliš brzy. (V takovém případě se mi můžete ozvat a úkol vám mohu otevřít dříve.) Vypracování se vkládá přímo tam, většinou přes modré tlačítko Přidat záznam, ale můžete se setkat i s jinou formou, např. příspěvek v padletu atp. Jakmile úkol nahrajete/odevzdáte, měli byste vlevo v menu v Co musím splnit u Úkolu vidět, že se kroužek změnil na zelený puntík.
Hodnocení úkolů mám naplánováno většinou po uplynutí termínu odevzdání. Chcete-li ode mě potvrzení/zpětnou vazbu/hodnocení dříve, ozvěte se a udělám, co bude v mých silách.
Termíny setkání, odevzdání úkolů atd. naleznete také v Kalendáři. Ten je na Nástěnce (viz screen). Tam byste měli vidět mj. i Časovou osu, Nadcházející události a Postup plnění.
Neplýtvejte svým drahoceným časem a klidně se ptejte na jakoukoliv drobnost. Pokud potřebujete informaci rychle až okamžitě, napište mi do emailu termín, a když nebudu stíhat k počítači, ozvu se vám jinak nebo dotaz předám. Můžete mě kontaktovat i prostřednictvím sms/wa nebo rovnou zavolat.
Děkuju za dotazy a přeju příjemný zbytek týdne.
Lucka