Spolupráce s kolegou, který nepoužívá moderní technologie ve výuce

Spolupráce s kolegou, který nepoužívá moderní technologie ve výuce

autor Lucie Šmírová -
Počet odpovědí: 0

Pracuji na škole s kolegou, který se vyhýbá používání moderních technologií ve výuce, přestože škola poskytuje všechny potřebné nástroje, včetně interaktivních tabulí a tabletů. I když vím, že kolega má bohaté zkušenosti a je oblíbený mezi žáky, mám pocit, že jeho výuka postrádá inovativní prvky, které by mohly žáky více zaujmout a lépe je připravit na digitální svět. Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale jeho odpovědi byly spíše zdrženlivé, a situace se nijak nezměnila. Nyní přemýšlíš, jak s ním o tom znovu konstruktivně diskutovat a případně najít společnou cestu, jak mu s technologiemi pomoci.

Koučovací otázky:

·  Jaké jsou podle tebe největší výhody tvého současného přístupu k výuce bez použití technologií?

·  Jak se domníváš, že by moderní technologie mohly ovlivnit způsob, jakým se žáci zapojují do výuky? Co by mohly přinést?

·  Kdybys měl možnost vyzkoušet jeden technologický nástroj, který by ti mohl ulehčit práci nebo zefektivnit výuku, který by to byl? Co bys od něj očekával?

·  Co by ti pomohlo cítit se pohodlněji při používání technologií ve třídě? Jaká podpora by byla pro tebe nejvíce užitečná?

·  Když se zamyslíš nad tím, jak se svět okolo nás digitalizuje, jak si představuješ, že by se technologie mohly stát přirozenou součástí výuky? Jakým způsobem by to mohlo pomoci i tobě jako učiteli?