Situace 2

Situace 2

autor Martin Laxa -
Počet odpovědí: 0
Jedna kolegyně velmi nerada používá služební notebook, protože má strach, že ho poškodí nebo dokonce rozbije. Soukromý notebook na školní síť ale připojit nelze, bezpečnostní politika je poměrně přísná - bez služeního zařízení se ale nedostane téměř k žádné agendě spojené s provozem školy i výukou.

Vydala se proto přes tři pavilony, až došla ke čtvrtému. V něm vyšla do třetího patra, prošla skrz troje spojovací dveře, na čtvrté dveře vpravo od konce zaklepala, a když vstoupila do kanceláře, uvařila jí ICT koordinátorka šálek dobré brazilské kávy, obě se pohodlně usadily do křesílek a rozhovor začal.

Kooridnátorka jí jako koučka položila několik docela zajímavých otázek.
  • Z čeho máš největší obavu při používání pracovního notebooku?
  • Jak by sis představovala pro tebe vhodné pracovní prostředí, které by u tebe nevzbuzovalo sebemenší pocit rizika poškození notebooku, se kterým pracuješ?
  • Jaké opatřební by ti pomohlo, abys práci se školním notebookem vnímala jako bezpečnou?
  • Kdyby náhodou k poškození notebooku došlo, jak bys v takové situaci zareagovala a jak by sis představovala její případné řešení?
  • Myslíš, že bys sama dokázala najít způsob, jak zvýšit sebejistotu a s ní spojený komfort při používání služebního počítače?