Mám teď celkem těžké období, ale toto mě nějak postavilo zpátky na nohy:
....proto reaguju na seznam doporučené literatury. Četla jsem Dobrodružství psychického vývoje a myslím, že to stojí za to. Tolikrát kolikrát jsem se zamyslela v této knize se mi už dlouho nestalo. Je to těžká kniha aspoň teda pro mě ale určitě stojí za to si ji přečíst a potrápit své mozky :-)
Jen tak trochu nastíním nad čím jsem se zamýšlela já:
Ve třetí kapitole Láska: největší dobrodružství jsem se zamyslela nad myšlenkou: "5 jazyků lásky" ač v té knize to tam přesně takové nebylo úplně mě ta myšlenka zahlcovala. 5 Jazyků lásky jsou - Slova ujištění, Pozornost, Přijímaní darů, Skutky a služby a poslední je Fyzický kontakt.
Vůbec nechápu jak mě ta myšlenka napadla, ale jsem z toho tak zaskočená že jsem se s Vámi musela o to podělit :-) A přišla jsem na to že můj jazyk lásky je Pozornost :D
A vy víte jaký je VÁŠ JAZYK LÁSKY?
Určitě doporučuju, ale věřím, že Vás nemusí napadnout hned stejné myšlenky jako mě :-)
......Nestačí jen lásku vyzařovat. Milovat sebe sama znamená také lásku přijímat. Když rozdáváme lásku a lidé kolem nás ji nedokáží přijmout, nemá kam jít. Jsme-li ochotni přijmout lásku druhých, prokazujeme jim velkou službu.......