O STUDIU

Organizace kurzu 

Pro hladký a bezproblémový průběh celého kurzu jsou nastavena jasná pravidla a systém podpůrných opatření pro vás (pro všechny účastníky kurzu). Podrobnější informace najdete v další části, kterou si můžete rozkliknout. Zejména se seznamte s povinností vaší účasti na seminářích. 

Základní formy kurzu

Naším cílem je, aby byl pro vás tento kurz co nejpřínosnější a nejefektivnější, proto vám představíme nejen základní formy kurzu, ale i několik klíčových nástrojů a metod, které budeme společně využívat. Podrobnější informace najdete v materiálu, který si můžete rozkliknout. 

Náměty k využití

Součástí jednotlivých modulů jsou nejrůznější náměty k využití nejen v rámci samotného kurzu, ale hlavně pak při vaší práci ve škole/školském zařízení jako koordinátora/koordinátorky ŠVP. Některé výsledky ze zpracovaných úkolů budou součástí práce na seminářích (dle rozhodnutí lektora/lektorky). Některé příklady dobré a inspirativní praxe, které vás mohou motivovat a ukázat, jak lze dosáhnout úspěchu, najdete při rozkliknutí v následující části

Testy k autoevaluaci 

Součástí kurzu je série testů k autoevaluaci. Ačkoli nejsou povinné, mají pro vás velký význam. Testy vám umožní průběžně si ověřovat svůj odborný rozvoj v jednotlivých modulech, oblastech a pojmech. Pravidelným vyplňováním těchto testů získáte jasnou představu o tom, jak jste pokročili, kde máte pevné základy a na co byste se měli případně více zaměřit. Využijte tuto možnost k systematickému posouzení vlastního pokroku a k zajištění toho, že si z kurzu odnesete maximum znalostí a dovedností.

Evaluační dotazníky 

Součástí kurzu je série evaluačních dotazníků, které díky vám přinášejí cennou zpětnou vazbu a mohou poskytnout náměty na inovace kurzu. Vaše zkušenosti a názory jsou klíčové pro to, abychom mohli kurz neustále vylepšovat a přizpůsobovat ho potřebám účastníků. Vyplnění evaluačních dotazníků je pro vás povinné a velmi si vážíme vašeho přispění. Děkujeme za pochopení a spolupráci!

Povinný úkol 

Součástí každého modulu je povinný úkol, který musíte splnit podle upřesňujících pokynů. Tyto úkoly jsou nezbytné pro váš úspěšný postup v kurzu a jejich splnění je podmínkou pro pokračování. Nesplnění povinného úkolu může vést k vašemu vyloučení z kurzu bez náhrady, proto je důležité věnovat těmto úkolům potřebnou pozornost a úsilí. Konkrétní zadání povinného úkolu najdete u jednotlivých modulů.

Ukončení studia

Ukončení studia obhajobou vaší závěrečné práce a závěrečnou zkouškou před komisí má pro vás velký význam. Tento proces představuje vrchol celého vašeho vzdělávacího úsilí v rámci dalšího vzdělávání (DVPP).

Obhajoba závěrečné práce a úspěšné složení závěrečné zkoušky před komisí jsou potvrzením toho, že jste dosáhl/dosáhla požadované úrovně odborných znalostí a dovedností. Tento proces ověřuje, že účastník není jen schopný absorbovat informace, ale také je analyzovat, kriticky hodnotit a aplikovat v praxi. Komise posuzuje, zda účastník dokáže své znalosti prezentovat, argumentovat a obhájit své myšlenky před odborníky v daném oboru.