Vzdělávání na čtyřletých gymnáziích a na vyšším stupni víceletých gymnázií, kterým se dosahuje stupně středního vzdělání s maturitní zkouškou, se uskutečňuje v oborech gymnázium a gymnázium se sportovní přípravou. V souladu se školským zákonem je pro realizaci vzdělávání na gymnáziích vydán pro každý obor rámcový vzdělávací program, tzn. Rámcový vzdělávací program pro gymnázia (RVP G) a Rámcový vzdělávací program pro gymnázia se sportovní přípravou (RVP GSP).

Vzhledem k tomu, že se na nižším stupni víceletých gymnázií realizuje základní vzdělávání a žáci zde vzdělávaní tak plní povinnou školní docházku, řídí se vzdělávání na nižším stupni víceletých gymnázií Rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání. Rámcový vzdělávací program pro gymnázia se vztahuje pouze na vzdělávání ve čtyřletých gymnáziích a na vzdělávání na vyšším stupni víceletých gymnázií.

Seznamte se s tou částí jednotného metodického portálu edu.cz, která obsahuje RVP pro gymnázia. Jaká je účinnost aktuálních verzí? Kolik je vlastně RVP pro gymnázia?    

Podrobně si projděte jako koordinátor ŠVP v G obsah RVP pro gymnázia nebo obsah RVP pro gymnázia se sportovní přípravou. 

Seznamte se s aktuálně zveřejněnými metodickými materiály na pomoc ředitelům/ředitelkám a učitelům/učitelkám gymnázií. 

 

Pražské Gymnázium Na Zatlance má unikátní a specifický ŠVP ALT. A rozhodně se vyplatí po předchozí domluvě s vedením školy nahlédnou do ŠVP ALT přímo v ředitelně školy.   

Gymnázium Na Zatlance, Praha 5 | Školní vzdělávací programy Gymnázia Na Zatlance (zatlanka.cz)

Naposledy změněno: neděle, 29. září 2024, 12.05