Reflexe

  • Ohlédnutí se nazpět a vytvoření smyslu/významu práce, učení se z toho, a použití tohoto učení k ovlivnění další akce (Ghaye et al., 1996). 
  • Mentální proces spočívající ve snaze strukturovat nebo restrukturovat určité zkušenosti, problém nebo stávající znalosti či vhledy (Korthagen, 2011). 
  • Východiskem reflexe je návrat k situaci spojený s vědomým vybavováním a zvýznamňováním určitých úseků zkušenosti. Nástrojem reflexe je dialog, buď vnitřní (řeč pro sebe), nebo vnější (Slavík, 1997). 

Jde tedy o proces, kdy samotný jedinec přemýšlí nad tím, co se stalo, a získává na situaci určitý vhled. Může probíhat samostatně, nebo pomocí dialogu a otázek kladených někým jiným.  

Reflexi byste si měli jako ICT koordinátoři dělat pravidelně nejen po určitém školení, ale i po významných schůzkách a konzultacích. Díky tomu se můžete zlepšovat.

 Reflexi je dobré podpořit i u učitelů, které vzděláváte. Samotní učitelé si na svůj proces vzdělávání mají dělat pravidelně reflexi a zjišťovat tak, zda jim to přináší, co potřebují, zda postupují v procesu učení dál atd.